A hirdetőtáblák új generációja a jövő városaiban

Kapcsolódó cikkek

A hirdetőtáblák új generációja a jövő városaiban

A hirdetőtáblák új generációja a jövő városaiban

közszolgáltatás

2 perc

A Soofa Sign segítségével az okosváros lakói egyszerűen hozzájuthatnak a számukra releváns információkhoz.

Hol vannak már azok az idők, amikor még apróhirdetéseket adott fel mindenki az újságban, vagy amikor kizárólag a buszmegállókban, pályaudvarokon kinyomtatott táblákon lehetett böngészni a menetrendeket, hogy az utasok kiderítsék, hogyan jutnak el A-ból B-be? A modern technológia segítségével az adattovábbítás is újabb és újabb szintekre emelhető.

Rádiójelekkel üzenhetnek a plakátok

A jövő intelligens városainak alapkövét minden szempontból az információk jelentik majd, a városi infrastruktúra elemei részben az adatok megosztásának köszönhetően lesznek képesek megfelelően működni, feladataikat ellátni. Kulcskérdés azonban, hogy a már meglévő internetes platformokon, közösségi oldalakon kívül miként oldható meg a városlakók közötti információmegosztás. Erre nyújt egy lehetséges alternatívát a Soofa Sign, a 21. század közösségi „hirdetőtáblája”.

A fejlesztés célja, hogy a nagyméretű, 42 hüvelykes képátlójú, napelemes, e-tintával rendelkező kijelző önálló információmegosztó platformként szolgáljon. A közösség tagjai üzeneteket és bejelentéseket küldhetnek az egyes jelzőtáblákon az eszköz nyílt forráskódú CMS-e (Content Management System, azaz tartalomkezelő-rendszer) segítségével. A Soofa Sign célja, hogy olyan releváns információkat jelenítsen meg, mint a közelgő buszok várható érkezési ideje vagy a közösségi média hírcsatornái.

Az „okostáblákat” egy hat hónapos kísérleti program keretében tesztelik Las Vegas belvárosának úgynevezett „innovációs körzetében”. A döntésnél természetesen nem volt véletlen, hogy a kijelölt terület közel van a fogyasztói elektronikai vásár, a CES helyszínéhez.

Az ingyenes Downtown Loop transzferjárat megállóiba elhelyezett képernyőkön az utasok információkhoz juthatnak a várakozási időre vonatkozóan is. A projekt eredményeiről bővebb információk egyelőre nem állnak rendelkezésre.

Forrás: Engadget