Las Vegas is elnyerte a Smart Cities Council támogatását

Kapcsolódó cikkek

Las Vegas is elnyerte a Smart Cities Council támogatását

Las Vegas is elnyerte a Smart Cities Council támogatását

pénzügy

2 perc

A városok élhetőségét, munkalehetőségeit és fenntarthatóságát értékelő Smart Cities Council bejelentette az idei Readiness Challenge támogatás nyerteseit.

2018-as díjazottak között szerepel az alabamai Birmingham, az észak-karolinai Cary, Las Vegas, a Kentucky-beli Louisville és Virginia szövetségi állam.

A Readiness Challenge Grant arra szolgál, hogy segítségével a városok az innovatív technológia és a nagy mennyiségű adatok segítségével adjanak választ a helyi kihívásokra, valamint fejlesszék szolgáltatásaikat és az internet elterjedését. A győztes városok egy éven keresztül jogosultak a támogató vállalatok által biztosított cégsemleges mentorálásra, valamint az igényeikre szabott termékekre és szolgáltatásokra.

A támogatók között megtalálható a Qualcomm, a Battelle, a Synexxus, a CompTIA és az IES. Ezen felül a díjat odaítélő bizottság helyi Readiness Workshop-okat is szervez, amelyek keretében gyűjtött információkból egy mindenki által használható úgynevezett Readiness Roadmap-et állít össze. Ez egyfajta útmutatóként, ütemtervként szolgál a közösség számára az okosváros-program gyakorlati megvalósításához.  

Ezt használja majd Birmingham is, amikor összefogja a különböző, jelenleg futó smart city projekteket, mint az Open Data portál, az intelligens közvilágítás vagy a közösségi Wi-Fi. Cary is a kidolgozott ütemtervet alkalmazza többféle projektjéhez, így például a város 360-fokos látképének megalkotását célzó program, a „One Cary” működtetéséhez.

Las Vegas a képzést és a szakmai támogatást veszi igénybe, hogy 2025-re teljes mértékben intelligensen működő várossá váljon. Louisville a közlekedés, telekommunikáció és a közbiztonság területén felmerülő problémákat tervezi okostechnológiák alkalmazása révén megoldani.  

Virginiában pedig különböző kezdeményezéseket alapoznak meg a kapott segítséggel, köztük egy kiberbiztonsági és adatkezelési terv létrehozását, illetve az okosváros-projektek fenntartható finanszírozását.  

Forrás: IoT Tech News