Okosvárosok és okosközlekedés a think.BDPST fókuszában

Kapcsolódó cikkek

Okosvárosok és okosközlekedés a think.BDPST fókuszában

Okosvárosok és okosközlekedés a think.BDPST fókuszában

IoT Podcast

21 perc

2018. március 28-29-én immár harmadik alkalommal rendezik meg a regionális fejlesztést célzó think.BDPST konferenciát.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

Az Antall József Tudásközpont szervezésében érdekes újdonságokat lehet majd látni a Várkert Bazárban, ahol nemcsak technológiákról, hanem a jogszabályi háttér fontosságáról is sok szó esik majd.

„Az okosvárosok keretébe szeretnénk beágyazni a konferenciát, amely idén a jövő közlekedésére és az azt segítő technológiákra fókuszál. Célunk, hogy a jövő közlekedését ne csak földön, hanem vízen és levegőben is egyaránt vizsgáljuk. A rendezvényen a szállítmányozás is fontos témakör lesz, és a témához kapcsolódó további technológiai fejlesztések, illetve a különböző szegmensek közötti kommunikációról is szó lesz majd” – összegezte Antall-Horváth Veronika, az Antall József Tudásközpont igazgató-helyettese.

Az eseményt a tudásközpont a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériummal együttműködve és a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósítja meg.

„Az egész konferencia igazodik a magyar V4 elnökséghez, amelynek a rendezvény az egyik kiemelt programja a digitális Visegrád szegmensen keresztül. Idén a díszvendég Dél-Korea, amely az innováció egyik éllovasa, és jelenleg a világ leginnovatívabb országának számít” – tette hozzá az igazgató-helyettes.

A nemzetközi stratégiai konferencia célja, hogy összehozza a politikai döntéshozókat, releváns szakértőket, az üzleti szféra képviselőit, valamint a civil szereplőket, és lehetőséget teremtsen a stratégiai együttműködések kialakítására. További kiemelt célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a jövő szempontjából fontos kérdések megvitatására az innováció, a kutatás-fejlesztés, az új technológiák és a fenntarthatóság területén.

A think.BDPST kiemelt társrendezvénye a think.BDPST Startup Expo és a Young Leaders’ Forum (YLF).

További részletekért hallgassa meg a Trend FM műsorát!