Praktikus megoldások az IoT jövőjéért

Praktikus megoldások az IoT jövőjéért

Praktikus megoldások az IoT jövőjéért

közszolgáltatás

2 perc

Az Ericsson három új megoldást indít útjára, amelyek felkészítik a kommunikációs és közműszolgáltatókat a gyorsan növekvő Dolgok Internete (IoT) szolgáltatásokra és követelményekre.

Az Internet of Things egyre gyorsabban válik az átalakulás fő mozgatórugójává, mivel elmossa a fizikai és digitális világ közötti határvonalat. A legutóbbi Ericsson Mobility Report 28 milliárd csatlakoztatott eszközzel számol 2021-ig, amelyeknek fele M2M- (gép-gép közötti kommunikáció) és IoT-kapcsolattal rendelkezik majd. 

Az okosvárosok és összekapcsolt otthonok területén tapasztalható iparági innováció elősegítésére a vállalat három IoT-megoldást indít útjára.

Okosmérők

Az infokommunikáció egyre fontosabb területté válik a közműszolgáltatók számára, mivel igyekeznek növelni a működési hatékonyságot, és új módszereket találni az innováció és az ügyfélélmény fokozására. A cég Smart Metering szolgáltatása 2016 második negyedévében válik a kereskedelmi forgalomban elérhetővé. 

Felhasználói és IoT-adatelemzés

A csatlakoztatott fogyasztói és ipari eszközök exponenciális növekedése lehetőséget teremt a telekommunikációs szolgáltatók számára, hogy a mért adatok kielemzésével teremtsenek értéket a hálózati adatbázisaikban. 

Mágia a Big Data mögöttAz Ericsson felhasználói és IoT-adatelemzése az előfizetői adatbázisba épülő, valós idejű elemzőmotor segítségével teszi mindezt lehetővé.

Mobil és nem mobil eszközökkel is működik, más gyártók hálózati adatbázisaiból is képes adatokat gyűjteni és felhasználja azokat az elemzés során. A külső forrásokból származó adatok beépíthetők és a biztonságos elérés segítségével iparágakon átívelő IoT-statisztikák és alkalmazási lehetőségek is hozzáférhetővé válnak.

17A hálózati szoftver 

A tömeges IoT-t támogató program több millió IoT-eszköz csatlakozását engedélyezi egyetlen cellában. A kizárólag szoftveres frissítés bevezeti a legújabb eszközkategóriát az LTE-kapcsolatok számára a meglévő hálózati infrastruktúrában, hogy alacsonyabb tulajdonlási költség mellett terjedhessen el minél gyorsabban a megbízható, biztonságos mobilkapcsolat – összegzi közleményében a vállalat.

Az energiatakarékossági fejlesztésekkel együtt a megoldás több mint 10 éves akkumulátor-élettartamot tesz lehetővé, miközben fenntartja az elméleti letöltési sebességet.