A kamionok nyomon követését fejlesztik

A kamionok nyomon követését fejlesztik

A kamionok nyomon követését fejlesztik

logisztika

2 perc

A machine-to-machine technológia segítségével könnyebben ellenőrizhetőek a sofőrök és az alkalmazottak.

Kamionok és szállítmányaik nyomon követését fejleszti a kaliforniai Direct Communications Solutions. A cég a logisztikai innováció nagyobb hatékonysága érdekében csatlakozott a RacoWireless-CalAmp pároshoz.

A szállítmányok folyamatos ellenőrzése ugyanis felértékelődött az utóbbi időben, főleg ha külsős partnercég végzi a tevékenységet. A járművek megtett útvonalát egy összetett rendszer követi, amelyet a hatóságok idővel ellenőriznek is, így a vámkifizetések igazolhatóvá válnak, valamint könnyebben ellenőrizhetőek a sofőrök, alkalmazottak. A fejlesztések egyesítik a hálózati kapcsolatok és az eszközkezelés területét, mind a hardver- mind a szoftvermegoldások tekintetében.

A fejlesztések legújabb csomagja két főbb területet érintenek, az adatközlést (LMU - Location Messaging Unit) és a nyomkövetést (TTU - Trailer Tracking Unit), amelyet most egyetlen SIM kártyába „gyúrtak össze”. Az együttműködés során a szereplők már minden piaci igényt kielégíthetnek a flottamenedzsment területén, kiküszöbölve a szektor korábbi hibáit.

A felhasználók korábban ugyanis rendre a használat bonyolultságára panaszkodtak, most az alkalmazásokat viszont egy platformra helyezték, így a kezelés egyszerűbbé és átláthatóvá vált. Minden cég kiválaszthatja, hogy mire van szüksége, és annak megfelelően állítja be a vásárolt programot. Az új termékkészlet gyorsítja az SaaS-megoldások (Software-as-a-Service) térnyerését, hiszen a kis- és középvállalkozások mellett a nagy cégek is megtalálhatják a saját személyre szabott termékcsomagot, ami csökkenti a kiadásaikat és az üzemeltetési költségeket is.

A Direct Communications Solutions a beépített vezeték nélküli modulok és antennák szolgáltatója az M2M-iparágban, és elsősorban a gépiparban hasznosítják erőforrásaikat és termékeiket.

Forrás: M2M Now