A stressz ellen is bevethető a Blueberry okosszemüvege

Kapcsolódó cikkek

A stressz ellen is bevethető a Blueberry okosszemüvege

A stressz ellen is bevethető a Blueberry okosszemüvege

még több IoT

1 perc

A Blueberry célcsoportját elsősorban azok az egészségtudatos felhasználók adják, akik akár tech-es újdonságokkal is enyhíteni szeretnék a rohanó életmód negatív hatásait.

A szemüveg a felhasználó okostelefonjához csatlakozva monitorozza viselője mentális állapotát és teljesítményét. A felhasználó ilyen formában is képet kaphat arról, mennyire megterhelő számára az adott feladat elvégzése. Így még időben enyhítheti az esetleges káros hatásokat, szüneteket iktathat be vagy váltogathatja a különféle tevékenységeket.

Az eszköz képes mérni az agyi aktivitást és a pulzusszámot, a kapcsolódó információkat pedig egy okostelefonos applikációnak továbbítja. A szemüveg elektronikus színező funkciójának köszönhetően a kék fény káros hatásait is kiszűri.

Érdekesség, hogy a fejlesztésnél ugyanazt a technológiát alkalmazzák, amelynek célja az egészségügyi szakemberek és a vadászpilóták mentális erőfeszítéseinek érzékelése és értékelése. A kapcsolódó statisztikák révén pedig a hétköznapi emberek is megnézhetik, hogy a mérések szerint hogyan változik agyi aktivitásuk a nap folyamán.

A fejlesztők egyébként magukat a viselhető technológia „kísérletező kedvű” alkalmazóiként definiálják, akik együttesen „több mint százévnyi” tapasztalattal rendelkeznek a témában. A csapat tagjai közül vannak, akik korábban miniatűr mozgásérzékelők fejlesztésén dolgoztak, egy részük pedig Universal, IBM és Intel projektekben is részt vett.

A kapcsolódó Kickstarter-kampány április 9-én ér véget, a kitűzött 7115 dolláros támogatási célt már korábban elérték. A színezés nélküli alapmodell ára 195 dollár, amelynek kiszállítása 2020 augusztusában várható.