100 millió tranzakciónál jár a Samsung Pay

100 millió tranzakciónál jár a Samsung Pay

100 millió tranzakciónál jár a Samsung Pay

pénzügy

2 perc

A dél-koreai vállalat nemrég ünnepelte mobilfizetési rendszerének egyéves évfordulóját – hét országban összesen majdnem 100 millió egyéni tranzakcióval.

Injong Rhee, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke úgy fogalmazott, hogy céljuk a pénztárca nélküli világ megvalósítása, ehhez pedig egyre közelebb járnak. Szerinte az ügyfelek körében tapasztalt ilyen mértékű népszerűség is a szokások változását, valamint a biztonságosabb, intelligensebb és fejlettebb mobilpénztárcára való átállást jelzi.

A szolgáltatás egyre több helyen elérhető, miközben egyre sokrétűbb funkciókkal rendelkezik, mint például a tagsági és ajándékkártyák, vagy akár a kuponok. Jelenleg több mint 4 millió regisztrált tagsági kártya működik az Egyesült Államokban és Dél-Koreában. A gyártó emellett folyamatosan bővíti banki és kereskedői partnerlistáját világszerte; jelenleg több mint 440 bank rendszerét támogatják.

Dél-Korea területén összesítésük szerint csaknem 788 millió dollár értékű tranzakció történt, amelynek több mint 25 százaléka online. A cég 11 millió, értéknövelt szolgáltatásokhoz kapcsolódó kártyát (ideértve a tagsági-, bank- és tranzitkártyákat) regisztrált, ami jól példázza a fogyasztói magatartás változását és a rendszer előnyeit.

Nem csupán fizetési szolgáltatás

A Samsung Pay biztonságos és egyszerűen használható mobilfizetési szolgáltatás, amely szinte minden olyan helyen használható, ahol a kártyás fizetés lehetséges. A fejlesztés három külön szintet használ a tranzakció biztonsága érdekében: ujjlenyomat- vagy íriszalapú biometrikus azonosítást; a kártyaadatok tokenizációval történő titkosítását; valamint a KNOX elnevezésű mobilbiztonsági platformot, amelyet nemzetvédelmi szervezetek is alkalmaznak.

A rendszer ráadásul kompatibilis a meglévő és új terminálok nagy részével, így a felhasználók szinte bárhol használhatják az okostelefonjukat, ahol lehúzható vagy odaérinthető a hagyományos kártya is.

Fontos mindemellett megjegyezni, hogy a Samsung Pay csak és kizárólag a gyártó egyes telefonkészülékein érhető el, és a világ számos országában még nem vezették be, így egyebek közt Magyarországról sem használható.