5 milliárd dollárt fektet az IoT-be a Microsoft

Kapcsolódó cikkek

5 milliárd dollárt fektet az IoT-be a Microsoft

5 milliárd dollárt fektet az IoT-be a Microsoft

pénzügy

1 perc

Az amerikai cég a következő négy évre számol ekkora befektetéssel. A céljuk, hogy a csatlakoztatott megoldások révén mind a vállalatok, mind pedig a felhasználók képesek legyenek a működésük és életük – ezen keresztül pedig a világ – megváltoztatására.

Az Internet of Things – a számítógépekhez hasonló módon – az élet szinte valamennyi területét egyre inkább befolyásolja. A Microsoft mostani célja összecseng az alapító Bill Gates azon hitvallásával, hogy „minden asztalon és minden otthonban” legyen egy komputer.

A globális vezetési tanácsadással foglalkozó  A.T. Kearney cég előrejelzése szerint az Internet of Things hatására 2020-ra mintegy 1,9 billió dollárral nő a termelékenység, és 177 milliárd dollárral csökkennek a költségek. Mindez abból adódóan prognosztizálható, hogy a városokban, otthonokban, járművekben, szolgáltatásokban, gyártásban, vagyis az élet minden területén egyre fontosabb szerepet kap a világhálóra való csatlakozás.

A nemrég bejelentett befektetés segít a számítógépes óriásnak, hogy továbbra is megfeleljen a vevői elvárásoknak. A cég már most is kínál IoT-megoldásokat, ilyen például operációs rendszerének kifejezetten az alacsony teljesítményű készülékekre fejlesztett verziója, a Windows 10 IoT.

Emellett létezik egy internetes eszközöket felügyelő, védő és kezelő felhőjük is. Ezeket egészítik ki a teljes körű szolgáltatás nyújtása érdekében az analitikai, illetve speciális applikációk, amelyeket az IoT-adatokat feldolgozó és tevékenységük során kamatoztató vállalatoknak kínálnak. Julia White, a Microsoft Azure vállalati alelnöke hozzátette, hogy a korábban elképzelhetetlen, új és egyre összetettebb IoT-megoldások segítik ma már a vállalkozásokat. A tech-cég platformját használja a többi között a Steelcase, a Kohler, a Chevron, a United Technologies és a Johnson Controls is.

Forrás: