Ön rábízná a gépekre a vásárlást? Bár elvileg Nagy-Britannia az egyik leginkább nyitott ország, ha a Dolgok Internete megoldásairól van szó, de mindent a britek sem bíznának rá a gépekre. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3183/articles/20171009171539/gepek-vasarlas.jpg

Ön rábízná a gépekre a vásárlást?

2017. október 10. 12:35
1'
Bár elvileg Nagy-Britannia az egyik leginkább nyitott ország, ha IoT-megoldásokról van szó, de mindent a britek sem bíznának rá a gépekre.

A Worldpay fizetési szolgáltató cég kutatása szerint az Egyesült Királyságban is van még hová fejlődni az okosmegoldások területén – annak ellenére, hogy korábban egy másik felmérés az egyik leginkább IoT-ra nyitott országnak nevezte ki. Mindez némi ellentétben áll a kínai és brazíliai eredményekkel, amelyek azt mutatják, hogy a helyiek sokszor napi szinten használják az összekapcsolt eszközöket. 

Robot intézheti a házhozszállítást

A kutatás eredményei szerint a brit vásárlók 23 százaléka nyitott az olyan okoseszközök (például hűtő vagy valamilyen virtuális asszisztens) használatára, amelyek tulajdonosuk helyett vásárolhat online, míg a megkérdezettek fele nem látja az automatikus vásárlás előnyeit, csak a veszélyeit emelte ki.

Mindennek oka elsősorban a biztonságban keresendő. A vásárlók 78 százaléka aggódik amiatt, hogy az adott üzlet megosztaná a személyes adatait egy harmadik féllel, 77%-uk pedig attól tart, hogy a készüléket csalók törhetik fel.

Az eredményeket nézve a Worldpay megállapította, hogy az mindegy, hogy ember vagy gép viszi véghez a foglalásokat, de a vásárlók számára egyaránt fontos, hogy kezükben lehessen a kontroll, amikor fizetési feladatokat delegálnak.

A kutatás arra is rámutatott, hogy minden ilyen típusú eszközbe be kell építeni egy jóváhagyási funkciót, például telefonos értesítéseket, fizetési tranzakciót megerősítő gombot vagy előre beállított költési limitet.

Forrás: IoT Tech News

A figyelmébe ajánljuk:
Olvasson még a témában:

A digitalizáció akár harmadával is csökkentheti a költségeket

Az új digitális technológiák alkalmazása a vállalkozások számára fenntartható költségcsökkentést is hozhat, a rövid távú stratégiákat alkalmazó cégek csaknem kétharmada azonban még mérsékelt költségcsökkentési céljait sem tudta elérni a Deloitte globális felmérése szerint.

Nagyot nőtt tavaly az IoT népszerűsége

Legalábbis az új-zélandi vállalkozások körében ez a trend jellemző. Az IDC felmérése szerint az országban megduplázódott a Dolgok Internetéhez köthető befektetések száma.