Megújult az Emporio Armani okosóra

Kapcsolódó cikkek

Megújult az Emporio Armani okosóra

Megújult az Emporio Armani okosóra

szórakozás

2 perc

A Wear OS operációs rendszerű Smartwatch 3 beépített hangszórót kapott, és a processzorát is frissítették.

Az elsőre kissé robusztusnak ható külső ellenére a viselhető kiegészítő minimalista kialakításúnak mondható. A fekete, 44 milliméteres, rozsdamentes acél óratok mellett modelltől függően sárga, ezüst és kék színű díszítőelemek bukkannak fel. A cserélhető óraszíj is több változatban érhető el, de valójában bármilyen 22 milliméteres változat kompatibilis az okosórával. A tok jobb oldalán három gomb található.

A működést a Qualcomm Snapdragon Wear 3100 processzor biztosítja. A RAM 1 gigájtos, a 8 gigabájt „extra” tárhelynek köszönhetően pedig több zene tölthető le a karórára. Az NFC chip révén a Google Pay-en keresztül történő, érintés nélküli fizetés is lehetséges.

Habár az okosóra alapvetően nem a sportosabb vonalat képviseli, bizonyos fitneszfunkciók azért helyet kaptak rajta. Ilyen a pulzusmérés vagy a beépített GPS, mellyel nyomon követhető a megtett lépésszám és távolság. Az úszásálló darab 3 ATM-es (30 méter) besorolású. Ez a vízállóság szempontjából alacsony szintű védelmet jelent: a termék ráfröccsenő víz ellen védett, kézmosáskor és esőben is használható, nagyobb „terhelést” azonban nemigen bír.

Az adatok az 1,28 hüvelykes (nagyjából 3,25 centiméteres), 328 képpont/hüvelykes AMOLED kijelzőn tekinthetők meg. A beépített hangszóróval fogadhatók a bejövő hívások, és a készülék segítségével mind Android, mind iOS operációs rendszerű telefonok esetén kezdeményezhető a hívás.

Az ötödik generációs Fossil okosórához hasonlóan az Armani terméke is rendelkezik az úgynevezett kiterjesztett akkumulátor üzemmóddal (extended battery mode). Ezzel a funkciók korlátozása mellett az eszköz akár napokig is használható egy feltöltéssel.

A Wear OS révén olyan szolgáltatások is elérhetők, mint a Google Assistant, így a többi között lehetővé válik az intelligens otthoni készülékek vezérlése vagy a webes böngészés. A beépített hangszórón keresztül pedig azonnal meg is hallgathatók a virtuális asszisztens válaszai.

Az Emporio Armani Smartwatch 3 idén októberben érkezik 395 dolláros áron, ami közelít a prémium kategóriásnak számító darabok – például az Apple Watch – kategóriájához. Kérdés, hogyan befolyásolja majd mindez az eladásokat, mennyire ösztönzik majd a fenti frissítések arra a felhasználókat, hogy mélyebben is a zsebükbe nyúljanak.

Forrás: