Okosodik az Alexa

Okosodik az Alexa

Okosodik az Alexa

szórakozás

1 perc

Az Amazon állítólag nemrég vásárolt fel egy adatelemző startupot, melynek szolgáltatásait várhatóan hamarosan beépíti saját virtuális asszisztensébe.

Több forrás is megerősítette, hogy az Amazon nagyjából 50 millió dollárért felvásárolta az adatelemzéssel és keresőmotorok fejlesztésével foglalkozó Graphiq startupot. A 2009-ben FindTheBest néven alapított cég online táblázatkezelőjének segítségével a felhasználók utazásokat, technológiákat vagy akár ingatlanokat hasonlíthattak össze. Az így kinyert adatok értékes forrást jelentettek a cégek számára.

Nagyot szólhat az Amazon Echo

2016-ban dobott piacra a Graphiq egy ma már elérhetetlen Alexa applikációt, amelynek segítségével az asszisztens képessé vált olyan kérdések megválaszolására, mint például melyik az év leggyorsabb szedánja.

Tipikusan a közelgő felvásárlására utalt, hogy a startup visszaadta üzleti engedélyét, nem volt már jelen a közösségi médiában, és megvált néhány kulcspozícióban lévő vezetőjétől, az Amazon pedig a Graphiq központjába, Santa Barbarába toborzott alkalmazottakat szoftverfejlesztő és adatelemző pozícióba.  

Bár az Amazon elég későn szállt be a személyiasszisztens-piacra, de az Echo, amely rákényszerítette a felhasználókat arra, hogy a készülékkel szóban kommunikáljanak, sokat segített a piaci versenyben való helytállásban. Közben a cég azon dolgozott, hogy az Alexa  virtuális asszisztens képes legyen minden kérdés megválaszolására. Ebben valamennyi előrelépést jelentettek a harmadik fél által fejlesztett applikációk is, a felhasználók egy része azonban a mindennapi gyakorlatban mégsem találja az Alexa helyét. Ha az újonnan felvásárolt cég online táblázatait használva sikerül majd további kérdéseket feltenni és ezáltal pontosítani a válaszokat, az mindenképp segítséget jelenthet az eszköz népszerűsítésében.

Forrás: ReadWrite