Okosodik az Alexa Az Amazon állítólag nemrég vásárolt fel a Graphiq adatelemző és keresőmotorok fejlesztésével foglalkozó startupot. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3001/articles/20170725135642/amazon-alexa-graphiq.jpg

Okosodik az Alexa

2017. július 25. 20:15
1'
Az Amazon állítólag nemrég vásárolt fel egy adatelemző startupot, melynek szolgáltatásait várhatóan hamarosan beépíti saját virtuális asszisztensébe.

Több forrás is megerősítette, hogy az Amazon nagyjából 50 millió dollárért felvásárolta az adatelemzéssel és keresőmotorok fejlesztésével foglalkozó Graphiq startupot. A 2009-ben FindTheBest néven alapított cég online táblázatkezelőjének segítségével a felhasználók utazásokat, technológiákat vagy akár ingatlanokat hasonlíthattak össze. Az így kinyert adatok értékes forrást jelentettek a cégek számára.

Nagyot szólhat az Amazon Echo

2016-ban dobott piacra a Graphiq egy ma már elérhetetlen Alexa applikációt, amelynek segítségével az asszisztens képessé vált olyan kérdések megválaszolására, mint például melyik az év leggyorsabb szedánja.

Tipikusan a közelgő felvásárlására utalt, hogy a startup visszaadta üzleti engedélyét, nem volt már jelen a közösségi médiában, és megvált néhány kulcspozícióban lévő vezetőjétől, az Amazon pedig a Graphiq központjába, Santa Barbarába toborzott alkalmazottakat szoftverfejlesztő és adatelemző pozícióba.  

Bár az Amazon elég későn szállt be a személyiasszisztens-piacra, de az Echo, amely rákényszerítette a felhasználókat arra, hogy a készülékkel szóban kommunikáljanak, sokat segített a piaci versenyben való helytállásban. Közben a cég azon dolgozott, hogy az Alexa  virtuális asszisztens képes legyen minden kérdés megválaszolására. Ebben valamennyi előrelépést jelentettek a harmadik fél által fejlesztett applikációk is, a felhasználók egy része azonban a mindennapi gyakorlatban mégsem találja az Alexa helyét. Ha az újonnan felvásárolt cég online táblázatait használva sikerül majd további kérdéseket feltenni és ezáltal pontosítani a válaszokat, az mindenképp segítséget jelenthet az eszköz népszerűsítésében.

Forrás: ReadWrite

A figyelmébe ajánljuk:

Hangvezérlés: újabb megoldás tökéletesíti a technológiát

A Google Home mostantól képes hang alapján különbséget tenni a felhasználók között. A jövőben az okosotthon-vezérlőt akár hat személy is használhatja egyszerre, és mindenki a saját naptárába jegyeztetheti fel az eseményeit, vagy értesítést kaphat saját emailjeiről is.

Stílustanácsadó kamera az Amazontól

Az amerikai vállalat kamerával egészítette ki smart home csomagját. Az viszont kérdéses, hogy a biztonsági kockázatok tudatában érdemes-e videorögzítőt telepíteni a hálószobába.

Mennyire okosak a virtuális asszisztensek?

A legtöbb nagy technológiai cég előállt saját személyi asszisztensével, melyek kérdésekre válaszolnak és a felhasználó online fiókjait kezelik. Egy marketingcsapat azt kutatta, hogy milyen tárgyi tudással rendelkeznek az egyes rendszerek.
Olvasson még a témában: