Milyen profi szerkesztőprogramok közül válogathatunk?

Kapcsolódó cikkek

Milyen profi szerkesztőprogramok közül válogathatunk?

Milyen profi szerkesztőprogramok közül válogathatunk?

Üzleti Hírek

2 perc

Képszerkesztés, videóvágás, hangkeverés: ez mind megoldható a megfelelő szoftverek segítségével. Ma már többféle program érhető el, azonban van pár termék, amelyek már hosszú évek óta uralják a piac nagyrészét. Ez annak köszönhető, hogy minden megtalálható bennük, amire a szakembereknek szükségük lehet.

Milyen programokkal találkozhatunk?

Elég csak megnézni a Szoftver24.hu szerkesztőprogramjainak kínálatát és máris találkozhatunk egy-két közismert szoftverrel. Ha fotószerkesztés, akkor nem szabad elmenni az egyik nagyágyú mellett, amit már valószínűleg mindenki ismer. Ez pedig nem más, mint az Adobe Photoshop.

Több évtizede van a piacon, általános kifejezés lett a “photoshopolás”, ami nem meglepő, hisz ez az elsődleges program, ha képek szerkesztéséről, manipulálásáról van szó. Nem hiába közkedvelt, hiszen az alapszintű felhasználását viszonylag könnyű elsajátítani. Az igazi erőssége azonban abban rejlik, hogy még a legprofibb körülmények között is megállja a helyét. Tulajdonképpen minden olyan funkció megtalálható benne, amire egy szakembernek szüksége lehet, sőt, még annál több is.

A Photoshop annak is köszönheti piacvezető szerepét, hogy mindig képes volt megújulni. A felhasználók elvárásai folyamatosan változnak, ahogy a technológia is fejlődik. Ma már olyan verzió is elérhető, amiben a mesterséges intelligencia előnyeit is teljes mértékben kihasználhatjuk. A nulláról is bármikor el lehet kezdeni a használatát, mivel számtalan (ingyenes) oktatóanyag érhető el az interneten. Ha valaki igazán belemerül, egy idő után profi képszerkesztő válhat belőle.

A mozgóképről sem szabad megfeledkezni

Ha videószerkesztés, akkor a legjobb választás a Magix Vegas Pro család. Szintén nem egy friss termékről beszélünk, az első verziók jó pár éve velünk vannak. Igaz rá az, ami a Photoshopra is: folyamatosan ötvözik a legújabb technológiát a felhasználói elvárásokkal és már itt is elérhető a mesterséges intelligencia.

Tökéletes választás effektek elkészítéséhez és beillesztéséhez, animáláshoz, általános vágáshoz. Komoly szakemberek és stúdiók is nap mint nap használjak.

Mindenre van megoldás

A Magix Music Maker segítségével bármilyen zenét el lehet készíteni, megvágni. Igaz ez az összes hanganyagra, amelyeket aztán könnyedén rá lehet illeszteni egy videóra is. Mint látható, minden területen megtalálhatjuk a legprofibb megoldást. Az általános ajánlás az, hogy már a tanulást is érdemes elkezdeni a profi szerkesztőprogramokkal, mivel így nem kell a későbbiekben foglalkozni az átállással és néhány technikát teljesen újratanulni az elejétől.

A beszerzést se bízzuk a véletlenre: kerüljük el a szürke zónás, vagy egyenesen illegális oldalakat. Gyakran csábító, hogy ingyen is letölthetjük a programot, de nem lehetünk benne biztosak, hogy milyen kéretlen elem van még a csomagban. Keressünk egy megbízható, hazai oldalt, ahol hivatalosan megvehetjük a szoftvert.