A robotok a kertet is meghódítják

Kapcsolódó cikkek

A robotok a kertet is meghódítják

A robotok a kertet is meghódítják

agrár

2 perc

Vitathatatlanul itt a nyár, ami egyfelől sokaknak jó hír, másfelől viszont a hőségben sokszor még létezni sem egyszerű, nemhogy kerti munkát végezni. A fűnyírás vagy az állandó locsolás is sok feladatot adhat, de a modern technológia természetesen itt is kapóra jöhet. Íme, néhány okosabbnál okosabb készülék, amely jó segítség lehet a kertekben.

Yardroid intelligens tereprendező robot

Ez a gép a mesterséges intelligencia (MI) segítségével tervezi meg útvonalát. Egy olyan hibrid készülékről van szó, amely egyaránt képes füvet nyírni és növényt öntözni. Ráadásul utóbbi műveletnél a víznyomást a növényektől való távolság alapján állítja be.

Beépített kamerájának köszönhetően pedig a gyomokat is kiirtja úgy, hogy közben a többi növényhez hozzá sem ér. Az eredmény pedig mi is lehetne más, mint esztétikus és szemmel láthatóan gondozott kert. A Yardroid piacra dobásának pontos dátuma egyelőre nem ismert, az ára 2.500 dollár lesz.

Toadi autonóm fűnyíró

A szintén MI-vel és beépített kamerával működő robotfűnyíró képes teljesen önállóan lenyírni a füvet. Mivel egyedül navigál a fűben, így könnyedén eligazodik a terepen, sőt az állatokat és a különféle tárgyakat is felismeri. Így tulajdonosának már tényleg csak annyi a dolga, hogy a végeredményben gyönyörködjön. A felsőkategóriás fűnyíró ára 2.800 dollár.

Dewplanter okos-ültetőkaspó

A bel- és kültéren egyaránt használható készülék energiatakarékos hűtési technológiát alkalmaz a levegőben található nedvesség összegyűjtésére. Majd ezt a vizet csepegtetni a növényekre, így biztosítva számukra a megfelelő nedvességet. Ez a megoldás különösen környezet- és felhasználóbarát, és segít abban, hogy ne kelljen aggódni a megfelelő locsolás miatt.

A tech-es funkciókkal felszerelt kaspó darabja 59 dollárért szerezhető be.

Forrás: