Új módon azonosítaná katonáit az amerikai hadsereg

Kapcsolódó cikkek

Új módon azonosítaná katonáit az amerikai hadsereg

Új módon azonosítaná katonáit az amerikai hadsereg

biztonság

2 perc

A US Army viselhető kiegészítőt vezetne be az identifikációhoz.

Lecserélné az amerikai hadsereg a jelenleg használt „okoskártya” alapú rendszert. A mostani belépőkártya (Common Access Card, CAC) helyett vezeték nélküli, könnyű, rugalmas és strapabíró, viselhető, érintés nélküli (contactless) tokeneket vezetnének be. Az apró biléták ez egyenruha zsebében is elférnek, de igény szerint rögzíthetők a ruhaujjhoz vagy beépíthetők a mandzsettába.

A tájékoztatás szerint az illetékes katonai parancsnokság (Combat Capabilities Development Command, CCDC) olyan hitelesítési technológiák kutatását és fejlesztését végzi, amelyek biztonságos és egyszerű módját jelentenék az azonosításnak. Ez magában foglalja a hálózatba, az operációs rendszerekbe, a laptopokba és az alkalmazásokba történő belépést, valamint a szerverekhez és a webszolgáltatásokhoz (web services) történő csatlakozást. Továbbá a rádiók, a fegyverrendszerek és kézi eszközök használatát is.

A rendszer felismerné a tokent viselő katonákat, akik ezt követően PIN-kód megadásával vagy egyéb másodlagos – például biometrikus – módszerrel azonosíthatnák magukat. Távozáskor pedig automatikusan megtörténne a kijelentkezés.

Ogedi Okwudishu, a taktikai identitás és hozzáférés-kezelési (Tactical Identity and Access Management, TIDAM) program projektvezetője szerint ez a fajta viselhető technológia egyesíti a nyilvános kulcson alapuló hitelesítő adatok biztonságát, valamint a kereskedelemben is használt vezeték nélküli fizetési módok és a rugalmas hibrid elektronika előnyeit.

A katonáknak így nem kell elővenniük a kártyát, és beletenniük azt a leolvasóba. Nem beszélve a leolvasóban felejtett kártyák miatti kellemetlenségek elkerüléséről. Ráadásul ezzel a módszerrel akár jelentős összegeket is meg lehet takarítani, hiszen a hardverek fejlesztése vagy újabbak beszerzése nélkül vezethetnek be újfajta hitelesítései lehetőségeket.

Forrás: