Ráncfelvarráson estek át a Google-eszközök

Kapcsolódó cikkek

Ráncfelvarráson estek át a Google-eszközök

Ráncfelvarráson estek át a Google-eszközök

gyártás

2 perc

A fejlesztések leginkább csak könnyebb kezelhetőséget és apró kényelmi változásokat hoztak, a készülékek viszont már az élővizekből kihalászott, újrafeldolgozott műanyagból (is) készülnek.

Az idei „Made by Google” rendezvényen, a cég hagyományos, a legújabb fejlesztésű hardvereit felvonultató szemléjén elhangzott bejelentésekből válogattak a TechCrunch újságírói.

Nest Aware

A fizetős szolgáltatás várhatóan 2020 elejétől új árképzést kap: az eddigi, kameránként fizetendő díj a készülékek számától függetlenné válik. A rendszerhez hozzárendelhető a felhőben való tárolás is. A tulajdonos havi 6 dollárért jut hozzá 30 napnyi, csak az aktív történéseket mutató felvételhez. Ugyanez a szolgáltatás 60 napra 12 dollárba kerül majd, és ugyanennyit kell fizetni tíznapnyi 24/7 folyamatos videofelvételhez.

A Nest Aware-hez hozzárendelhetővé válik a Nest Mini hangszóró és a Nest Hub is. Az integrált biztonsági rendszerben az okoshangszóró észleli például a füstjelzőből érkező hangokat vagy a kutyaugatást. Szükség esetén figyelmeztetést küld a tulajdonosnak, aki élőben belehallgathat a közvetítésbe, és ha kell, értesítheti a tűzoltókat vagy a rendőröket.

Nest Mini

A Google Home Mini-ről átkeresztelt Nest Mini keveset változott. Az október 22-től 49 dollárért megvásárolható hangszóró már adapterek nélkül felszerelhető a falra, és kétszer erősebb basszusra képes, mint elődje.

A beépített, gépi tanulásra képes chip gyorsítja a válaszadást, az eddigi kettő helyett beszerelt három mikrofon pedig zajos környezetben lehet hatékony.

Nest Wifi

A vállalat új hibridje ötvözi a Google Wifi mesh routert a Google Home hangszórókkal. A Nest Wifi a cég ígérete szerint kétszer olyan gyors lesz, mint elődje, és 25 százalékkal nagyobb lefedettséget biztosít. Könnyű telepíthetősége mellett a Family Control funkció is jól jöhet például a gyerekes családoknak. A november elejétől kapható eszközből a kétegységes csomagért 269, míg a tripla, vagyis egy extra wifi-ponttal kiegészített csomagért 349 dollárt kell majd fizetni.

Stadia

A felhőalapú videójáték-streaming szolgáltatás november 19-én indul. A Stadia – legalábbis a Google tervei szerint – alapjaiban változtatja meg a játékhasználati szokásokat. Ahelyett, hogy konzolon vagy egy erős PC-n tárolódnának a játékok, a felhasználó az adott pillanatban, gyakorlatilag bármilyen okoseszközén, felhőből futtathatja azokat.

A keresőóriás már korábban bejelentette, hogy a szolgáltatás keretében több tucat játékot tesz hozzáférhetővé. Mindez 10 dolláros havi előfizetési díjért lesz elérhető az Egyesült Államokban, Kanadában, Nagy-Britanniában, Írországban, Franciaországban, Németországban, valamint Olaszország, Spanyolország és Hollandia területén. Más országoknak viszont legalább 2020-ig biztosan várniuk kell.

Pixel Buds

Az új fülhallgató a Google frissített válasza az AirPods-ra. A 2020 tavaszára beharangozott, vezeték nélküli Bluetooth-kapcsolattal működő fülhallgató akár 5 órán keresztül is működik majd egy töltéssel, de a már ismert formájú, szintén vezeték nélküli töltődoboz további 24 órára elegendő extra áramot tárol.

Az on-board mikrofonok a mobiltelefontól akár három szobányira vagy lakáson kívül, egy egész focipályányi távolságra közvetítik a hangot. Az adaptív hangrendszer hangereje a környezethez alkalmazkodik, és képes például futás közben a szél zaját kiszűrni. A 179 dolláros eszköz szoftverében egyebek közt a Google Maps és a Translate is helyet kapott a Google Assistant digitális asszisztens mellett.

Forrás: