Az internetvilág élmezőnyében van Magyarország

Kapcsolódó cikkek

Az internetvilág élmezőnyében van Magyarország

Az internetvilág élmezőnyében van Magyarország

IoT Podcast

1 perc

Hazánk a világ tíz leggyorsabb internethálózattal rendelkező országa közé került 2019-ben – a Datareportal.com elemzése szerint.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A vezetékes internet átlagos hazai sávszélessége tavaly elérte a 128,07 Mbps-ot – derül ki a világ internethálózatait monitorozó „Digital 2020: Global Digital Overview” című tanulmányból.

Az elemzés szerint Magyarország a világ 10. leggyorsabb hálózatával rendelkezett. A fejlődés az elmúlt évhez képest csaknem 20 százalékos.Ezzel igencsak előkelő társaságba került a hazai rendszer, hiszen közvetlenül Magyarország előtt a 9. helyen például az Egyesült Államok áll 130,79 Mbps-os sávszélességgel. A világ leggyorsabb vezetékes internethálózata az átlagosan 200,12 Mbps-mal Szingapúrban áll a felhasználók rendelkezésére.   

A most még inkább világhálóra kapcsolt mindennapokban ugyanakkor arra is érdemes lesz figyelni, hogy milyen támadások érhetik a cégeket és magánfelhasználókat. A világviszonylatban is kiemelkedő hazai sávszélességnek ugyanis rekordszintű adatforgalomban kell helytállnia a jelenlegi járványügyi helyzetben.

A távmunkára és az online oktatásra való átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül – mutatnak rá a Panda Security szakértői.

Gölcz Dénessel, a cég ügyvezetőjével Szűcs Péter beszélgetett a Trend FM műsorában.