Segítség a konyhában: újabb okosság a CES-ről A jövőben elég lesz lefényképezni a hűtő tartalmát ahhoz, hogy villámgyors tippet kapjunk az esti vacsorához. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3411/articles/20180110160208/fozes-whirlpool-yummly.jpg

Segítség a konyhában: újabb okosság a CES-ről

2018. január 11. 11:30
1'
A jövőben elég lesz lefényképezni a hűtő tartalmát, hogy intelligens rendszerek tippet adjanak, mi legyen aznap a vacsora.

Még tavaly vásárolta meg a háztartási gépeket gyártó Whirlpool a több mint 25 millió ételreceptet kínáló oldalt, a Yummly-t, most pedig a két cég bemutatta a közös munka első gyümölcsét az idei CES-szakkiállításon. A fejlesztők célja, hogy rábírják az embereket arra, hogy ételrendelés helyett inkább főzzenek valamit otthon, és ne csak kidobják a hűtőben maradt, de már lejárt élelmiszereket.

Nem szeret főzni? Segít az okostűzhely!

Sokszor előfordul, hogy tele a hűtőszekrény, de ötletünk sincs, hogy mit együnk. Itt jön a képbe a computer-vision szoftverrel ellátott Yummly-applikáció, mely az okostelefon kamerája segítségével beszkenneli a fridzsider tartalmát. A képek alapján felismeri az alapanyagokat, és összeállítja, mit is lehetne azokból főzni. 

A kiválasztott recepteket továbbítja a Whirlpool új, intelligens főzőlapjának. Az eszköz 15 centiméter széles érintőképernyője segítségével a főzés minden egyes fázisában részletesen, lépésről lépésre segít az étel elkészítésében. Így például jelzi, hogy mikor dobjuk be a serpenyőbe a csirkét vagy a zöldségeket, vagy hogy mikor fordítsuk meg, mert lejárt az előírt idő. A cél az, hogy az esetleg kevésbé gyakorlottak is étvágygerjesztő, jó ízű ételeket készíthessenek az egyébként sokszor a kukában landoló alapanyagokból. 

Az „ínycsiklandó” jövőre még egy pár hónapot várnunk kell, de legalább van időnk spórolni, ez ugyanis nem lesz olcsó. Viszont, ha a következő években esetleg a konyha felújítását fontolgatja, érdemes ezt a lehetőséget is figyelembe venni. 

Forrás: Engadget

A figyelmébe ajánljuk:

Az intelligens konyha sztárjai

Az okosotthonokban a főzés és más konyhai teendők minden lépésénél ott lesz az internet. A nemrég Berlinben megrendezett IFA szakkiállításon idén is bebizonyosodott, hogy ténylegesen ebbe az irányba halad a háztartási elektronika.

Biztonság a konyhában: távirányítható tűzhelyek

Előfordult már, hogy kilépett otthonról és később jött rá, hogy bekapcsolva maradt a tűzhely? Esetleg a szomszéd szobából rohant vissza a konyhába, amikor már a füstszagot érezte? Az Inirv React rendszer segít elkerülni akár a komolyabb vészhelyzeteket is.
Olvasson még a témában:

Az Amazon már teszteli a jövő boltját

Néhány hete Seattle-ben nyitotta meg az online kereskedőóriás a futurisztikus technológiákkal felszerelt üzletét, ahol bevásárlókosárra és pénztárgépre sincs szükség.