Pénztárca helyett elég az ékszer A Barclaycard új megoldásának köszönhetően divatos ékszerekbe is NFC-technológiát építenek, így akár egy nyaklánc vagy gyűrű is használható fizetésre a pénztárnál. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2647/articles/20170307113824/ekszer-fizetes.jpg

Pénztárca helyett elég az ékszer

2017. március 7. 12:35
1'
A Barclaycard új megoldásának köszönhetően divatos ékszerekbe is NFC-technológiát építenek, így akár egy nyaklánc vagy gyűrű is használható fizetésre a pénztárnál.

Új együttműködés született a divatékszereket forgalmazó DCK Group, valamint a karórák és ékszerek érintésmentes fizetési technológiát biztosító Tappy Technologies között – az Egyesült Királyságban a Barclaycard bPay technológiájával ellátott ékszereket es karórákat is kínálnak. 

Fitneszkarkötővel fizethetik a buszjegyet a szingapúriak

A kapcsolatba a DCK az izgalmas, trendi ékszereket, a Tappy pedig az érintésmentes fizetés adta egyszerűséget, gyorsaságot és kényelmet hozza. A legjobb ékszertervezők termékeivel kibővített sorozat, amelyről egyelőre nem árultak el részleteket, a DCK szerint megfizethető, funkcionális és vonzó lesz. 

A bPay-t már 2015 óta használják rendszeresen különböző kiegészítőkben és eszközökben, eddig mintegy 6,6 millió font értékben 1,1 millió tranzakciót bonyolítottak le a rendszerében.

„A divatot és a technológiát egyesítő fejlesztés segítségével gyorsan, egyszerűen, kényelmesen es biztonságosan lehet fizetni 30 font alatti termékekért es szolgáltatásokért" – állítja a brit kártyagyártó, a Barclaycard. 

Az első bPay rendszerű, viszonylag kényelmetlen karkötőt 2014 nyarán, Londonban vezették be, majd nagyon gyorsan abba is hagyták a gyártását. 2015 nyarán a bank kihozta a második generációs eszközöket. Ezek közül érdemes kiemelni a Loopot, a SIM-kártyához hasonló, akár egy óraszíjra is egyszerűen felszerelhető chipet. Nem szabad kihagyni a kulcstartót és a matricát sem, amelyet bármilyen viselhető kütyüt azonnal érintésmentes fizetésre alkalmassá tehet. 

A Barclaycard azóta is egyre több céggel működik együtt, hogy az NFC-s fizetés kényelmét kiterjesszék a bankkártyákon és az okostelefonokon túlra is. 

Forrás: NFC World

A figyelmébe ajánljuk:
Olvasson még a témában:

A digitalizáció akár harmadával is csökkentheti a költségeket

Az új digitális technológiák alkalmazása a vállalkozások számára fenntartható költségcsökkentést is hozhat, a rövid távú stratégiákat alkalmazó cégek csaknem kétharmada azonban még mérsékelt költségcsökkentési céljait sem tudta elérni a Deloitte globális felmérése szerint.

Nagyot nőtt tavaly az IoT népszerűsége

Legalábbis az új-zélandi vállalkozások körében ez a trend jellemző. Az IDC felmérése szerint az országban megduplázódott a Dolgok Internetéhez köthető befektetések száma.