Beerősített a Fossil az új okosórájával

Kapcsolódó cikkek

Beerősített a Fossil az új okosórájával

Beerősített a Fossil az új okosórájával

szórakozás

1 perc

Az amerikai cégnek ez az első olyan okosórája, amelyben Snapdragon 3100 chip található.

A Qualcomm új rendszerchipje pár hónapja mutatkozott be. A Wear 3100 a Wear 2100-on alapul, és a tervek szerint rengeteg okosórába belekerül majd. Az új chip erőssége, hogy jóval hosszabb üzemidőt ígér.

Az új Sport Smartwatch a Google újratervezett Wear operációs rendszerével működik, és hat különböző színben – szürkében, rózsaszínben, pirosban, kékben, zöldben és feketében –, valamint kétféle, 41 és 43 milliméteres óratokkal kapható. A változatos dizájn jegyében összesen 28-féle cserélhető és vízálló szilikonpánt közül választhatnak a vásárlók.

A vállalat külön kiemelte az óra „okos” elemeit, konkrétan a beépített pulzusmérőt, a 350 mAh-s akkumulátort (amely egy feltöltéssel az ígéretek szerint egész nap működik), valamint a kis hatótávolságú kommunikációra képes NFC-t és a GPS-t. A két utóbbi funkció sok esetben gyenge pontnak számít a viselhető kiegészítőknél.

Az eszközzel használható a Spotify digitális zenei szolgáltatás, valamint előre telepítve „tartalmazza” a Noonlight segélyhívó alkalmazást is.

Összességében tehát nincs szó különösebben „extra” darabról, hiszen a fentiek sok okosóra esetén elmondhatók. Ami viszont vonzó lehet a felhasználók számára, hogy a Fossil Sport Smartwatch az egyik olyan Wear OS operációs rendszerű csatlakoztatott óra a világon, amelyben a Qualcomm új chipje található. Ez pedig akár mérföldkő is lehet.

Forrás: