Újabb virtuális asszisztens hódítaná meg Ázsiát A japán üzenetküldő szolgáltató Line saját digitális asszisztenst fejlesztett. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3326/articles/20171201162807/virtualis-asszisztens.jpg

Újabb virtuális asszisztens hódítaná meg Ázsiát

2017. december 5. 21:30
1'
A japán üzenetküldő szolgáltató Line saját virtuális asszisztenst fejlesztett, ráadásul saját okoshangszórót is piacra dobott. Arról még keveset tudni, melyik szolgáltató nyerheti meg magának a japán piacot, de az biztos, hogy sokan pályáznak a pozícióra.

Line idén nyáron új mesterséges intelligenciát mutatott be, Clova néven. Az applikáció számos csatornán kommunikál majd a felhasználókkal, beleértve egy, az Amazon Echóhoz hasonló hangszórót is.

Nagy a nyüzsgés az okoshangszórók piacán

A Line beépíti majd üzenetküldő szolgáltatását a Clovába, ellátva azt integrált fizetési lehetőségekkel, telekocsi-szolgáltatással, vásárlási opciókkal, valamint a térségben legnépszerűbb Naver keresőmotorral.

A virtuális asszisztens az aktuális időjárás-jelentés közlésére is képes, tájékoztatja a felhasználót a legfrissebb hírekről, de akár „összetett kérdések” megválaszolására is képes.

A Clova nyár óta elérhető a kapcsolódó okostelefonos applikációból és az október óta megvásárolható Wave hangszórókon. A hangvezérelt készülékek egyszerű dizájnjukkal és fényjelzéses rendszerükkel külsőre jobban hasonlítanak a Google Home-ra, mint az Amazon Echójára.

Idén télen a cég kijelzővel ellátott eszközök piacra dobását is tervezi, bár azt még nem tudni, hogyan működik pontosan a „Smart Display Face”, vagy hogy egyáltalán mire jó, ahogy az eszközök árait sem hozták még nyilvánosságra.

Nem meglepő, hogy a virtuális asszisztensek piacán vezetőnek számító Amazon és Google épp idén októberben, a Wave megjelenése előtti napokban jelentették be, hogy eszközeiket és szolgáltatásaikat elérhetővé teszik a japán piacon is. Tekintve, hogy a Line az ország legnépszerűbb üzenetküldő szolgáltatása, és tekintélyes felhasználói bázissal rendelkezik Thaiföldön, Tajvanban és Indonéziában, így mindhárom vállalat jó esélyekkel indulhat a térség piacáért folytatott versenyben.

Forrás: ReadWrite

A figyelmébe ajánljuk:

Új versenyző a virtuális asszisztensek között

Mennyire telített az okosotthon vezérlésére szolgáló okoshangszórók piaca? Tudnak-e az új játékosok olyan forradalmi funkciókat bemutatni, melyek esélyt adhatnak a terjeszkedésre, vagy érdemesebb inkább a meglévő rendszereket kiszolgálni? Ezekre kereste a választ a Mashable munkatársa.

Délkelet-Ázsia jó példával szolgál a közműcégeknek

A közműszolgáltatók legtöbbször nem a startupok lelkesedésével vetik bele magukat az innovációba. Az igény és a technológia létezik, de legtöbbször a konzervatív engedélyező hatóságok és a merev jogi rendszer fogja vissza a fejlesztéseket.
Olvasson még a témában:

A CES 2018 legfurcsább újdonságai

A Las Vegas-i technológiai seregszemle mindig rengeteg érdekes fejlesztést mutat be a nagyközönség számára, ám jócskán akadnak szokatlan, első ránézésre haszontalannak tűnő eszközök is.

Otthoni okoseszközök a kínai Baidutól

Több cég próbálja uralni az otthoni virtuális személyi asszisztensek piacát. A Google és az Amazon elsődleges versenyterepe az Egyesült Államok, míg a kínai Baidu számára az anyaország a fő terep.