A Samsung is ráerősít az otthoni wifihálózatokra Komoly vetélytársat kapott a Google Wi-Fi. A dél-koreai cég ugyanis piacra dobta Connect Home nevű saját termékét, amely képes akár egy 700 négyzetméteres területet is lefedni. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2903/articles/20170619123339/wifi.jpg

A Samsung is ráerősít az otthoni wifihálózatokra

2017. június 19. 12:35
2'
Komoly vetélytársat kapott a Google Wi-Fi. A Samsung ugyanis június elején közölte, hogy piacra dobja Connect Home nevű saját termékét, amely képes akár egy 700 négyzetméteres területet is lefedni, ráadásul az intelligens eszközöket összekötő csomópontként – hubként – is funkcionál.

Csakúgy, mint a Google Wi-Fi, a dél-koreai cég készüléke szintén alkalmas egy összekapcsolódó (mesh) wifihálózat létrehozására, ennek köszönhetően a lefedettséget ki lehet terjeszteni, hasonlóan egy vezeték nélküli jelerősítőhöz.

A routerhez egyidejűleg öt Connect Home egységet lehet csatlakoztatni, ez akár a nagyobb lakások, házak ellátásra is elegendő. A Samsung emellett megkezdi a Connect Home Pro forgalmazását is egy nagyobb teljesítményű processzorral.

A vásárlók az okosotthonokban használt készülékeiket a termékhez kapcsolódó Connect alkalmazás segítségével tudják majd irányítani. A dél-koreai gyártó azt tervezi, hogy a mobiljaira telepített Bixby személyi asszisztenst szintén a fejlesztés szolgálatába állítja, vagyis a felhasználók akár az okostelefonjuknak adott hangutasítással is megváltoztathatják az eszköz beállításait.

A Connect Home további fontos jellemzője, hogy támogatja a Zigbee, valamint a Z-Wave szabvány alapján készült berendezéseket. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kompatibilis a legtöbb smart home készülékkel, egyebek között a Philips Hue intelligens LED lámpákkal, a Nest füstjelzőjével vagy akár a Ring kamerával ellátott ajtócsengőjével is.

A készüléket már most elő lehet rendelni 170 dolláros – mintegy 46 ezer forintos – áron, míg a hármas csomag 380 dollárba kerül. A Connect Home Pro modell 250 dollárért elérhető az érdeklődőknek, a gyártócég ezt a változatot egyelőre nem kínálja csomagban – összegezte a Readwrite hírportál.

A figyelmébe ajánljuk:

Digitális ökoszisztémák az otthonokban

A legtöbb szolgáltató fokozatosan vezeti be az okosotthon-megoldásait, egyelőre azonban még mindenki csak kísérletezik és igyekszik azt felmérni, hogy első körben mire van igazán szüksége a felhasználóknak.
Olvasson még a témában: