Megduplázódhat az IoT-kapcsolatok száma

Kapcsolódó cikkek

Megduplázódhat az IoT-kapcsolatok száma

Megduplázódhat az IoT-kapcsolatok száma

gyártás

1 perc

A Juniper Research prognózisa szerint a dolgok internetéhez kapcsolódó eszközök száma a következő négy évben 130 százalékkal, vagyis több mint kétszeresére emelkedhet.

Elemzőik arra számítanak, hogy a jelenlegi 35 milliárdról 2024-re már 83 milliárd IoT-készülék csatlakozhat a világhálóra. A kutatócég a fogyasztói, ipari és közösségi IoT-szektort vizsgálta.

Prognózisuk alapján a gyártást, kiskereskedelmet és a mezőgazdaságot is magába foglaló ipari szektor négy év múlva az összes kapcsolat 70 százalékát adhatja majd, főleg a költséghatékony magánhálózatok megjelenésének köszönhetően. Az LTE (Long Term Evolution) hálózatok iránti jelenlegi kereslet a fejlesztésekkel párhuzamosan később áttevődhet a privát 5G hálózatokra is.

Ahogy az Internet of Things ipari felhasználói áttérnek az új technológiákra, az ipari hálózatok további térhódítása is elkerülhetetlen, hiszen a szolgáltatók csak így tudják bővíteni kínálatukat. Ugyanakkor az internetes platformoknak arra is figyelniük kell, hogy a hálózat fejlesztésével együtt járjon a biztonsági folyamatok bővülése is – figyelmeztet Sam Barker, a kutatás egyik szerzője.

Az eredmények azt is előrevetítik, hogy a használatban lévő ipari IoT-egységek száma 2024-re 180 százalékkal növekedhet majd.

Forrás: